Modul pro úsporu vzduchu při ofukování - Ušetřete při ofukování až 35 % energie

Popis produktu:

Inovativní  modul pro úsporu vzduchu při ofukování  (Air Saver Module) pro ofukovací pistole šetří energii bez ovlivnění funkčních schopností. Technologie pulzujícího proudu vzduchu šetří až 35 % spotřeby vzduchu a elektrické energie.

Představujeme inovační pneumatický HASV Air Saver Module (modul pro úsporu vzduchu) pro použití s ofukovacími pistolemiModul HASV je navržen tak, aby z pistole vystupoval spíše pulzující a ne trvalý průtok vzduchu.

Ofukovací pistole jsou intenzivně používány v továrnách po celém světě. Strojírenské firmy, výrobní a montážní závody a společnosti vyrábějící elektroniku využívají ofukovací pistole k odstranění znečišťujících látek, jako jsou prach, kovové špony a kapaliny. Tato zařízení obvykle používají technologii trvalého proudu vzduchu, která nepodporuje snížení spotřeby energie. Jednotka HASV, je nejnovějším přírůstkem do sortimentu produktů Air Saver pro úsporu vzduchu, který  společnost Parker, zavedla do výroby v roce 2015. Je to kompaktní jednotka, která je schopna generovat vysoký výkon. Kromě toho představuje bezpečnou, snadno ovladatelnou a ekologicky šetrnou technologii. Jakákoli továrna nebo výrobní závod může přejít z kontinuálního proudu vzduchu na pulzující proud, a zahájit tak další fázi úsporných opatření.

Při testování byly nainstalovány  jednotky HASV na 50 ofukovacích pistolích rozmístěných podél výrobních linek a došlo k velmi pozitivnímu zjištění. Při tlaku 5 bar (0,5 MPa) a činnosti celkem 120 minut denně / 240 dnů v roce byla spočítána celková úspora odpovídající přibližně 5500 eur na ročním účtu za elektřinu.

Dalšími výhodami jednotek HASV, které nevyžadují regulátor, jsou snížení provozní doby i hluku kompresorů a nižší náklady na jejich údržbu. Toho lze dosáhnout bez omezení tlaku na výstupu ofukovací pistole nebo snížení objemového průtoku. Frekvence pulsů je nastavitelná v rozmezí 5 až 15 Hz. HASV. 

Modul pro úsporu vzduchu při ofukování   najde své uplatnění ve výrobních závodech, které ofukovací pistole využívají k odstranění kovových třísek nebo pilin ze slepých nebo skrytých děr u opracovávaných dílů, jako bloky motorů, tlakově lité komponenty, jakož i zařízení, ve kterých je potřeba odstranit z výrobků vodu nebo tekuté detergenty po jejich čistění.